Scoil: Clochar na Fáirche (uimhir rolla 16894)

An Fhairche, Co. na Gaillimhe
Siúr Iarfhlaith Ní Mhóráin

saor
    D'imthigh leo annsin nó gur casadh an sionnach leo. D'innis siad an sgéal dó. Ars an sionnach leis an bhfear "b'olc iad do muinntir mar nuair bhíodh mé ag goid cearc agus géanna ní bhíodh fear nó bean sa tír nach mbíodh ag iarraidh mé do mharbh. Mar sin féin níl'im indon an sgéal do reidhteach gan an nathair neimhe a fheiceál thíos ins an mála. Chuaidh an nathair neimhe síos ins an mála agus nuair fuair an fear agus an sionnach thíos sa mála é chuir siad píosa teid ar bhéal an mhála agus níor leig siad an nathair neimhe as agus fuair sé bás leis an ocras.