Scoil: An Fháirche (Buachaillí)

An Fhairche, Co. na Gaillimhe
Énrí Ó Máille

Ar an leathanach seo

1. Eirighim le Dia, go neirighe Dia liom, go raibh lámh Dia in mo thimcheall ag luigeadh agus ag eirighe dhom.
    Dia a thug agus Dia bhearfas, míle moladh agus altus leis.
    A Mhuire na ngrás , a mháthair Mhic Dé, go gcuiridh tú ar mo leas mé.
    Nach naomhtha Naomh Sheosamh an tráth a phós sé Mhuire Mháthair, go mb'fhearr leis a treóradh agus é ag munadh an eolais go Mhuire Mháthair gur úmhlaigh an crann síos dithe. Trí mhí ón oidhche sin rugadh a leanbh beannuighthe. Tháinic na trí ríghte ag déanamh oidhre gan leanbh beannuighthe. Ar maidin lá na bháireach labhair sí le na leanbh cé'n chaoí a mbeidh muid feasta. Beidh mé Diardaoin agus mé díolta le mo námhaid. Beidh mé Dé h-Aoine Mé mo chriathar poll ag na tairnghí. Tiocfhaidh ann
    Seán Ó Cadhain
    Pádhraig Ó Cadhain