Scoil: Gleann Cotáin (uimhir rolla 12822)

Gleann Chatáin Uachtarach, Co. Chiarraí
Liam de Longphort

1. Seanamhrán

Cé hé sin thíos ar chlaidhe na gréine

Cé hé sin thíos ar chlaidhee na gréine. Cé bhéadh ann ach an t-Áillíur aereach. Síosúr mór fada aige ag géaradh a cuid bréide.
    Agus é ag gábhail thaoisde bean tinncéara. Bhean táiliúra agus bean tinncéara. Beirt na tugann aon urraim dá chéile. Ding dang deidrám ding dang deóra. Dímthuig a bhean leis a táillíur aereach. Is geárr a chífead chlaidhe ná casán. Is geárr a cheócfhainn poll ar gcorcán. Ó ímthigh a bhean uainn cun fáineadh
  2. Seanamhrán

Ar maidin índdne gus mé go moch ¶ Ag gábhail tré Báile Búirne

Ar maioin ínone gus mé go mog. Ag gábail tré Báile Búirne.
    Casac ar an spéir bean beiseac bílus.Is do noeinrí cos ba cuma. Do Labair sí liom-sa í Mbeirle clisce is do boiboe sin go muince. Both chain go dciuc go aisling proic sí súo de barr réasca thar mnaib thar a breaca riam in aon
      1. filíocht
    Seán Ó Duibhir