Scoil: Doire Clathach (Derryclough), Drom Dhá Liag (uimhir rolla 11931)

Doire Clochach Íochtarach, Co. Chorcaí
Éamonn Mac Firbisigh

Ar an leathanach seo

1. Bhí táillúir ann uair agus do bhí sé an aerach ar fad. Bhiódh sé ag siubhal ar na bóithre ag dul o áit go h-áit ag déanamh culaith mar bshin nós ag na tailliúrí an uair sin.
    Bhí an mheas aige ar féin acht bhí aon locht amháin air. Bhí súil gloine aige acht is ar éigin a thabharfá fé ndeara go raibh sí aige, bhí sí curtha isteach cómh cliste sin.
    Chuaidh sé isteach go tig tabhairne lá chun a thart a mhúchad. Bhí cailín deas taobh istig den cúntar. Fuair sé a deóc agus dól sé é agus nuair abhí sí ag imtheacht dubhairt sí
    Tá súil agam go bfeicfead airís thú
    Tá go maith arsan gcailín acht