School: Caurane (roll number 13175)

Caurans Lower, Co. Mayo
P. Mac Giolla Gaileng

1. (continued from previous page)
    Tá i lán airgead agat anois arsa an taidhbse act tá mo áit comnuigte teasbáint duit fós .Rug sé greim arís ar Páidín agus nior stad sé go ndeacaid sé go dtí an roilg arís. Bí crainn ag fás ós cionn uaig . Tarraing sé an crainn agus dubairt sé le Páidín , 'lean mise' . Chuaideadar sios staigre mór . Tar eis tamall sroiceadar seómra breagl. Bí iongad ar Páidín nuair a connaic sé na daoine a fuair bás bliadanta roime sin .Dubairt an taidbse ' na bac le na daoine sin'. Seo pota beag duit agus am ar bit atá biad ag teastáil , buail trí buile ar lic an pota agus abair 'biad , deoch , luct freastail' agus beic do dótain agat."Seo fiadóig agus aon am a béas cruadog ort séid i agus geobfaid tú cabair ' Seo leigeas dó do ingean'. ' Nuair a racaid tú abaile , báin dealg ón sgeach atá ag fás ar cúl do tige agus cur trid an góirin atá ar cúl cinn d'ingean agus
    Seán Seosamh Ó Mórán
    Park, Co. Mayo