School: Caurane (roll number 13175)

Caurans Lower, Co. Mayo
P. Mac Giolla Gaileng

sa ceanntar.
    Fir Léime
    Bhí fear í tréin agus bhí sé ag déanam poitín. Tháinig na gáirdí agus leig sé ar féin go raibh se bacach, go raibh slat uaidh. Tosuigh sé ag rith sé leis agus léim sé treana páirc ó claidhe go claidhe. Núair a bhí na gáirdí indhiaidh an fear bhí fir eile i bfolach agus sguab siad na hurléisi leo a bhí acy chun an poitín a déanamh Nuair a léim an fear treasna an páirc, chúaidh na gairdi go dtí an áit a raibh an fear ag déanamh an poitín agus ní raibh aon rud annsin agus chuaidh na gaidrí abhaile gan rud ar bith agus rinne an fear an poitín.
    Pádhraic de Róiste
    Derryvulcaun, Co. Mayo