School: Breac-chluain (B.) (roll number 13389)

Brackloon, Co. Mayo
Seán Ó Casaide

1. (continued from previous page)
    Bhí siad a' leanamhaint a' tsruthaín go ndeachaidh siad 'un na h-aibhne ó'n abhainn go fairrge. Chuile breac a dtiocfait siad suas leis bhíodh siad a baint greamannaí as go raibh siad a tigheacht suas leis. Léim sé as an bhfairrge isteach ins an teach. Rinne sé fáinne dhó fhéin agus léim sé ar méir bhean a' tighe. Dubhairt sé léithe gan scaradh leis a bhfáinne go mbeit siad a 'gul a' gearradh an mhéir dí, annsin breoth ar an bhfáinne agus a chaitheamh isteach sa teine. Rinne an sean ghabha casúr agus inneón do bheirtaca agus bhí said a' briseadh na teine go raibh siad a' teannadh leis a' bhfáinne. Nuair a chonnaic sé iad a' teannadh leis léim sé suas a' simléar. Fuaidh sé isteach insa sciobol a bhí líonta le grám. Rinne sé gráinne dhe fhéin. Thionntuigh an sean-ghabha agus an aon cheann déag guirneóg a bhí aige agus rinne se 12 lachain dobhtha fhéin. Bhí siad ag ithe an ghráin go raibh siad a' teanandh. Léim sé suas agus rinne sé sionnach dhe fhéin agus scuab sé an claigeann do'n dá dhuine déag acu.

ó Phadhraic Ó Ceallacháin, Gabha, Sinolene, Kilmovee
    AT0325: The Magician and his Pupil