School: Gleann Caisil (roll number 13222)

Gleann Chaisil, Co. Mayo
Antoine Ó Donnchadha

1. (continued from previous page)
    Thug sí dhá bhuaidh dhóibh a gcainnt féin agus ceól níos binne aon cheól eile. Bhí trí chéad bliadhain le daitheamh acu ar loch Dairbhreach trí chéad bliadhain ar Sruth na Maoile agus trí chéad bliadhain in Inis Glóire.
    Chuaidh sí chomh fada le Bódhbh Dearg agus dubhairt sí leis nach leigfeadh Lir na páistí léithí. Annsin chuir sé teachtairí chuig Lir agus chuaidh Lir leóbh agus nuair a chuala sé an amhrán draoidheachta bhí iongnabh air. Annsin dinnis siad dhó agus bhí brón air.
    Tar éis rinne croth deamhan aer do Aoife agus ní fhaca aon duine arís i. Níor fhéad aon duine iad a athrú go dtigheadh an Creideamh Críosta go h-Eirinn agus go bposadh
    Mártan Ó Giobúin
    Áit Tí Conáin, Co. Mayo