School: Móin na Míne, Dúngarbhán (roll number 15658)

Móin na mBian, Co. Waterford
Máiréad Ní Chúndúin

1. (continued from previous page)
    Do thóghadh a lán sean daoine isteach go dtí an Ósbuidéal acht má seadh do chailleadh na milte acu. Ní raibh lá na feictear ualaí daoine ag teacht amach ón t-Ósbuidéal chun iad do chur i Roilig i tSléibhe. Bhí cuid des an daoine bochta curtha agus ní rabhadar marbh amach. Tá na mílte uag le feiscint i Roilig i tSléibhe go dtí indiu. Tá cros mór na seasamh i lár na Roilige le cuineamh ar na daoine bochta a fuair bás le h-ocras.
    Do chuaidh mé isteach ins an Roilig lá agus dubhairt mé cúpla pheadar ar son anam na marbh. Tar éis na bliana cruadha san d'fhág go leór cailíní agus buachaillí óga a dtír féin agus chuadar go dtí Aimeirce chun a gcuid bidh do thuilleamh.
    Áine Ní Shlatra
    Tomás Ó Riain