School: Christian Bros., Manor St. Cathair Phortláirge (roll number 16735)

Waterford, Co. Waterford
Seán Ó Dálaigh

1. (no title) (continued)

Bhí gabha ann fadó agus thá fós agus beidh go deo, fad a beidh feirmeoir beidh capaill agus annsin beidh gabha mara mbéadh ní mairfeadh capall ann.

Tabhair abhaile do dhá mhála óir anois agus mairir go séimh go bráth."
  2. Bhí tailliúr ann fadó má bhí tá fós agus beidh go deo. Bhí tailliúr i nGleann Úra agus bhí sé pósta agus bhí aon inghean amháin cloinne aige. Do bhí capall oibre agus blúire talmhan. Chuaidh fear chuige a bhí ana-cruinn agus timcheall na h-uaire sé an spré a bhídís a' tabhairt don a céile in Éirinn ná seacht mblianta ag obair agus i gceann na seacht mbliana geobhadh an garsún inghean an fheirmeora gan aon phágh.
    Theastuig ón sglabhuidhe seo gach aon tslighe ní ba mheasa ná a chéile inghean a' tailliúra d'fháil. Thóg sé greim di aimsear seacha agus tá's agaibh an cuid eile. Bhí eagla air annsin . Ní fheadair cunnas (?) thiocfadh sé timcheall ar an athair cún é a shaoradh. Thug sé isteach i dtig ósta lá i nGleann Úra gur dhein sé ceathramha amhrán. Sé an tslíghe thosnuigh sé:
    "A greannúir ghlic ó Gleann Úr
    Go mbeidh an margadh so deánta