School: Learga na Saorthach (roll number 14888)

Learga na Saorthach, Co. Donegal
Cathal Mac Suibhne

1. (continued from previous page)
    an coinín, acht d'imtig an coinín isteach i bpoll eile, a bhí ro-beag ag an mhadadh le dhul ann. "Arú" nach tú atá contráilte" arsa Seamús, acht bféidir nach bhfuil an bhuaid agat orm go fóill. Bhí cuid mhór fhraoic 'san áit, agus mar bhí an aimsir bréagh tirim le tamall maith roimhe sin. Shíl Seamús da gcuirfhea[dh] sé an fraoich le theinidh go mbfeidir go ruaigfheadh an toit agus an teas amach an coinín. Chuartaigh sé a phocaí agus fuair sé cúpla cipín soluis. Chuir sé an fraoch le theinidh agus níorbh' fhada go raibh an bladhaire ag éirghe i n-áirde mar bhéadh teine Fheil Eoin ann. "A, bíodh sin agat" arsa seisean. "Béidh fhios agat anois gur féarr feannadh an rósadh nó rósadh gan feannadh".
    Róise Ní Aodhaghain
    Srath na gCartán, Co. Donegal