School: Learga na Saorthach (roll number 14888)

Learga na Saorthach, Co. Donegal
Cathal Mac Suibhne

1. (continued from previous page)
    mbéadh sé i bhfad níos feárr agaibh an doras a bhfuil an gaoth ann a dhroid, agus an ceann eile a fhosgladh" Dubhairt siad-san annsin. "Ó! Níor smaoitigh muid ar an chleas sin". Shiubhail sé leis annsin go dtáinig sé fhad le teach eile, agus bhí beirt ban taobh amuigh de, agus bhí greim ag duine aca ar ceann bó, agus bhí greim ag an duine eile, ar an ruball. D'fiasruigh sé daobhtha caidé bhí siad ag iarraidh a dheánamh agus dubhairt siad-san go rabh siad ag iarraidh an bhó a thógáil suas ar an teach go n-iteadh sé an féar a bhí ag fás ar an teach. Dubhairt seisean annsin "nach mbéadh sé níos fusa agaibh an féar a gheáradh, agus é a chaitheadh síos fhad léithe" agus dubhairt siad-san "Ó! níor smaoitigh muid ar sin. Tháinig sé abhaile annsin, agus dubhairt sé go rabh neart mná a bhí comh h-amaideach le na bhean fhéin.
    Bríghid Ní Bhaoghaill
    Mín an Churraoin, Co. Donegal