School: Learga na Saorthach (roll number 14888)

Learga na Saorthach, Co. Donegal
Cathal Mac Suibhne

1. (continued from previous page)
    codhlata, agus d'éirigh sé go h-an-luath go bhfeiceadh sé an raibh gach rud mar ba cheart, acht bá é an scéal ceadna a bhí aige le h-innsint agus a bhí an la roimh-ré. Tosuigh sé an dara lá agus thog sé giota breágh de agus nuair a chuaidh sé isteach cuig a athair d'innis sé do fa'n rud a tharluigh gach oidhche o thosuigh sé ag tógail an caisleáin. Ní raibh fhios ag an riogh caide le rádh nó le deanamh. Chuaidh sé a luighe annsin agus sa deireadh thuit sé 'na chodladh. Lá thar na bharach déirigh sé acht bhí an méid a thóg sé an la roimhe sin de'n chaislean leagtha. Ní raibh fhios aige caide le deanamh, agus chuaidh sé amach ag siubhal thart agus thoisigh sé ag smaoitiughadh caide a b'fhearr do a dheanamh Bhí sé ag siubhal tamall maith agus chonnaic sé fear ag tarraingt air. Tháinig an fear fhad leis agus stad sé go labarfadh sé leis tamall. D'fhiosruigh sé do'n prionnsa caide'n doigh a raibh sé ag dul ar aghaidh leis an caisleán. Dubhairt an prionnsa nach raibh sé ag faghail ar agaidh go ró-mhaith ar cor ar bith nó an méid a thogfadh se 'san
    Brighid Ní Domhnaill
    Cróibh, Co. Donegal