School: Learga na Saorthach (roll number 14888)

Learga na Saorthach, Co. Donegal
Cathal Mac Suibhne

1. (continued from previous page)
    staisiún indiu ann. Rinne an cailín seo agus sul a dteachaidh sí a luighe bhí an suipéar réidh ag an bhean fá na coinne. Annsin thaisbean sí an leabaidh duithe, agus chuaidh sí a luighe. D'fhág sí an mála a bhí léithe ar an tábla, a bhí sa'n t-seomra. Nua[ir] a fuair an bhean an cailín na codladh, chuaidh sí síos fhad leis an mhál[a,] d'fhosgail sí é, agus nuair a chonnaic sí na rudaí deasa a bhí ann, bá mhaith léithe an cailín a mharbhughadh, agus iad a fhágháil duithe fhéin. Bhí ceathrar mac aicí, beirt a bhí go h-an mhaith duithe, agus an bheirt eile ní raibh siad maith duithe. Bhí an beirt a bhí maith duithe, bhí siad ag iarra[idh] uirthí an cailín a mharbhughadh, agus nuair a chualaidh an bheirt eile seo, d'imthigh siad fá choinne an Sagart. Tháinig sé, agus bhí an doras druidthe. Bhuail sé ag an doras, acht níor
    Eibhlín Nic Giolla Ceárr
    Mín an Chearrbhaigh, Co. Donegal