School: Mín Teineadh Dé

Meentanadea, Co. Donegal
Pádraig S. Mac a' Ghoill

1. Scéal (continued)

Bhí Fionn Mac Cumhail ag siubhail thart lá amháin, agus chas sé ar bhean, agus bhí páca cardaí aici.

(continued from previous page)
    -éal suas leis, annsin d'iarr sé ar Fhionn a gabháil suas ar a dhruim, agus chuaidh, agus ní rabh Fionn an ag siubhal nó ag rith a rabh sé go dtí go rabh sé ins an Domhain Thoir.
    Annsin nauir a chuaidh siad go dtí an teach chonnaic sé saighdiúir ag seasamh ins an bhóthar agus cliabh leis ina lámh. Chuir an fear beag ruadh ceist ar an saighdiúr cá háit a gheobhadh siad teach, annsin dubahirt sé go rabh teach suas annsin agus go rabh sé líonta de shean-chailleacha.
    Nuair a chauidh Fionn agus fear beag ruadh, suas go dtí an teach. Thoisigh siad ag brughadh an doras isteach annsin dubhairt na sean-chailleacha cé tá annsin, "O" arsa an bheirt a bhí amuigh, má rachfaidh muidne
    Peadar Ó Fuaruisge
    Séamuis O Fuaruisge