School: An Charraig (roll number 13946)

An Charraig, Co. Donegal
S. Ó Beirn

1. Scéal (continued)

Bhí sean-tighearna ann fad ó shoin. Bhí sé an ghéar ar na teannontaidhche.

díolta ag mo athair". Dubhairt an tighearna og nach rabh sé díolta ar cor ar bith
    Ar maith leat an sean tighearna a feiceal. "Ba maith liom" arsan fear "Siubhail liomsa" adeir an fear eile
    Bhí siad ag siubhail leobhtha gur chasadh geafta ortha. Bhuail an strainseár an geafta leis an bhata a bhi in a láimh aige agus d'fhosgail sé é. Chuaidh siad isteach faoin talamh annsoin. Chasadh geafta eile ortha. Bhuail sé an geafta seo fosta. D'oscail sé "Gabh isteach anois agus cuir amach 'ach uile dhuine a bhfuil astoigh". D'amharc sé cul a dhorais Connaic sé suíste. Thug sé an bheirt aca leobhtha iad go dtí an garraidhe an tighearna. Chuaidh an fear bocht isteach Tar amhach anois agus tchifidh tú go bhfuil mo chíos díolta
    Ní áithnigheann mise d'athair ach oiread le fear ar bith eile. "O" arsan tighearna óg. Bheirfidh mé na mílte punts duit ms fhagann tú san áit a bhfuair tú iad"
    S. Ó Berin
    Múinteoir