School: An Charraig (roll number 13946)

An Charraig, Co. Donegal
S. Ó Beirn

1. Scéal (continued)

Bhí fear ag siubhail cois abhna lá agus chonnaic sé gasúr beag.

(continued from previous page)
    eile é agus d'iafruigh do " An é sin do cheann feín?" "Ní eadh sin ceann bliadna" arsa an gasúr. D'iafruigh se d annsin[?] caidé an aosa bhi ag an cead cionn. Dubhairt an gasúr go rabh sé dhá bhliadan. D'iafruigh se do annsin caidén aois bhí ag a cenn feín "Tuairim coightigheas" ars an gasúr Thug sé isteach na stábla eile agus d'fiafruigh do" An é sin do cheann feín?" "'Seadh cinnte" arsa seisean "Caidé an dóigh a n-aithnigheann tú é" "Tá bhí cos ban air agus bhí dhá bhall bhán ann a éadan agus ni rabh ceann ar bith eile thart cosamhal leis ach e feín" " Caidé an dóigh bhfuigh tu abhaile 'nois é?" Imtheóchaidh me fa choinne an máthair" "Imtigh leat go gasta"
    Nuair a tháinic sé sgaoil an fear amach an searrach " Fan anois go bhéirfidh me traighfil airgid duit" Thug sé cuig púnta do D'imtigh an gasúr na bhaile fhad leis a mhathair. Fuair sé sin i maithe le na geár inntleacht
    Seán Ó Beirn