School: An Charraig (roll number 13946)

An Charraig, Co. Donegal
S. Ó Beirn

1. (continued from previous page)
    ach ubaillibh agus rudaí mar sin a fuair siad ar na crann annsin. Bhí siad annsin le dhá bliadhain agus lá amháin chonnaic siad bhád mór an oileáin seo. Fuair siad ar an bád seo agus níor stad siad gur shroich siad a thír féin agus bhí lúthghair mór ortha. Chuaidh siad abhaile agus bhí siad an sásta. Bhí siad annsin go rabh siad ina daoine an sean. Nuair a fuair siad bas bí brón mór ar na comarsan achtha ar is iomdha sgéal a bhí aca fa na rudaí a tháinig siad fríd nuair a bhí siad ar shiubhail. Bí ceann amháin acha ina Rí ina bás an dhá ceann eile agus bí cuma maith ar an tír fhad agus bhí sé ina Rí agus nuair afuair sé bhí a mac ina Rí ins ndiaidh agus bhí dlighe an maith ar an tír nuair a bhí sise ins Rí fosta agus bhí dúl mór ar na daoine a bhí ina [?] thart fa dtaobh de nuair a bhí sé ina Rí ach bhí a áthair níos feár no é agus nuair a fuair an
    Conall Ó Baoighill
    Srath Laoill, Co. Donegal