School: Mín an Bhealaigh (roll number 15229)

Mín an Bhealaigh, Co. Donegal
Pádraig Mac Niallghuis

fuais siad ? fios gur mharbh sé é féin i mBaile Cliath an oidhche ceadna.
    Bhí sgaifte fear ag baint luachra oidhche gheal amháin tamall i ndiaidh sin. Ní raibh cead aca luachair ar bith a bhaint san lá. Bhí cárán maith luachra geartha acu agus iad uilig ina luighe i gcrap amháin. Chualaidh siad fuaim éigin agus nuair a d'amharc siad thart chonnaic siad an bodach ceudna agus hata móra árd air. Bhí sé 'na sheasamh ar árdan, agus é ag stánadh orra go gear. Chaith siad uilig ar shiubhal na speala a bhí aca agus rith siad.
    Nuair a bhí siad giota beag ar shiubhal tháinig seidean gaoithe móire agus sgabadh an luachair ó shoin. Bhí sé le feiceáil thart fan tigh. Ach níl iomradh ar bith air anois le seal tamaill.
    Peadar Ó Baoighill
    Feirmeoir