School: Corra Finne (roll number 12877)

Corrofin, Co. Galway
Cáit Ní Lochlainn

1. (continued from previous page)
    raibh solas breágh ann. Chuaidh sé isteach ann, agus bhí fir áilne agus cailíní áilne ag damhsa ann. Tar éis uaire a chloig nó mar sin, d'imthigh na fir, na cailíní agus an teach, agus bhí Seán i-na sheasamh i lár páirce. Tar éis tamaill sheas duine i-n-aice leis. Cé bhí ann ach Pádhraig a bhí ins na sidheogaibh. Shuidheadar síos ar an bhféar, agus d'innis Pádhraig do Sheán faoi na sidheogaibh. Dubhairt sé leis go raibh gach sórt le n-ithe agus le n-ól aca, agus go raibh saoghal aoibhinn aca. D'iarr sé ar Sheán a theacht i-n aoinfheacht leis ins na sidheogaibh. Chuaidh Seán i-n aoinfheacht leis, agus d'fhan sé ins na sidheogaibh ach bhí brón air i-na dhiaidh sin go ndeachaidh sé isteach ionnta.
    Mairghéad Ní Chearbhaill
    Seán Ó Chearbhaill