School: Árd Mhór

An Aird Mhóir, Co. Galway
Pádhraic Ó Gleasáin

1. (continued from previous page)
    sé go dtí Naom Pádhraig agus dubhairt sé leis a buachaill a chur isteac i stábhla agus go gcuirfead sé féin buacaill eile isteac freisin. AN teac do chur fá lásad agus dá d'tughfadh a buacaill féin slan go gcaifhfeadh Naom Pádraig geilleadh do féin agus dá muinnthir. Nuair a chuiread isteach ins an stábla iad dunadh na daoirse agus chuiread an stábla faoi lása. Nuair a bhí an stábla doighthe siubhail buachaill Pádraig amac slan sábhailte, agus ní raibh a cuid éadaig na aon nídh leis doighthe. Nuair a chonnaic an rí go d'táinig bhuacaill pádraig amac sábailthe agus go raibh a buacaill féin doighthe ar fad bhí ionguntas air. Dubhairt an rí annsin gur rud éigin a bhí ins an éadac a bhí air. Dubairt Naomh Pádraig annsin iad a chuir isteach aris Chur an rí buacaill eilé isteac aris , agus chuireadh an t-eadhac a bhí ar buacaill Pádhraig air buacaill an rí agus an t-éadac a bhí ar buacaill an rí ar buacaill Pádrag. NUair a bhí an teach doighthe aris táinig buacaill Pádraig amac agus an t-éadac a bhí air doighthe . Cuaidh siad ag toracht an buacaill eile. Fuair siad a cuid éadhaig agus gan bál doighte air , agus é feín doighthe amac as. As sin amac ghéill an rí do Naomh Pádraig
        1. saints
    Baibhre Breathnach