School: Ros Muc

Ros Muc, Co. Galway
Stiofán Ó hOisín

1. (continued from previous page)
    gcuirfeadh sé seacht mbliadhna eile isteach. D'fhan sé annsin na seacht mbliadhna agus nuair a bhí sin thuas aige bhí sé ag dul abhaile mar bhí sé bliadhan is fiche imthighthe. D'fhiafruigh an fear dhe cé fearr leis an t-airgeadh ná trí chomhairle mhaithe. Ní raibh fhios aige céard a dhéanfadh sé. Ba bhocht an chaoí dhó a bheith bliadhain is fiche imthighthe agus gan aon phinghin airgid a bheith aige. Dubhairt sé annsin leis an bhfear go dtógfadh sé na trí chomhairle. Dubhairt an fear annsin le na bhean dhá cháca a dhéanamh, cáca beag agus cáca mór. Rinne sí annsin an dhá cháca agus thug sé an dá cháca do'n fhear agus dubhairt sé leis gan aon bhlas a bhaint do'n cáca beag go dtéigheadh sé abhaile acht féadfa tú an cáca mór a ithe," adeir sé. "Tiubharfa mé anois adeir fear an tighe, "na trí chomhairle duith.
    Más cám díreach an ród sé'n tslíghe mhór an t-aithgiorra. Gan oidhche a chodhladh i n-aon teach a mbeadh bean óg
    AT0910B: The Servant's Good Counsels
    Eibhlín Uí Chonaire