School: Ros Muc

Ros Muc, Co. Galway
Stiofán Ó hOisín

1. (continued from previous page)
    agus bhí sé dorcha. Chuaidh sé isteach san teach agus bhreathnuigh sé sa teach nuair a tháinig sé isteach agus ní raibh sa teach acht sean fhear is bean óg pósta aige. Nuair a bhí sé sgathaimh isthigh annsin chuimhnigh sé ar an gcomhairle amach leis annsin. Bhí an oidhche an dorcha. Sé an áit a ndeacha sé annsin isteach i gcruach fhéir agus chuala sé beirt fhear ag caint taobh amuigh de'n gcruach fhéir agus iad leigthi isteach le ceann na cruaiche. Siúd an bheirt a bhí ann an bhean óg a bhí pósta ag an sean fhear agus fear eile. Bhí siad ag déanamh amach cé'n chaoí a marbhóchaidís an sean fhear agus léar mar bhí an bheirt seo ag caint bhí sisúir ag an bhfear a bhí sa gcruach agus bhí sé ag gearradh píosa de sheacáid an fhir. Bhain an bhean óg isteach sa teach annsin agus mharbhuigh sé an sean fhear. Nuair a bhí sé marbh annsin aca chuaidh an bhean óg go dtí na gárdaí agus dubhairt sí go bé an fear seo a mharbhuigh é agus cuireadh
    AT0910B: The Servant's Good Counsels
    Eibhlín Uí Chonaire