School: Coill Maolacáin (roll number 12644)

Béal Átha na mBreac, Co. Galway
Anna M. Ní Loingsigh

uan leis Lá Bealtaine nach mbeadh aon t-ádh ar na caoirighibh uaidh sin amach.
    Deirtear nach ceart éirigh ró luath nó teine cuir síos ró luath maidin Bealtaine, go mbíonn na sidheóga ag rith ar na daoinibh bhíonns amuigh ró moch Lá Bealtaine.
    Deirtear má nigheann tú do lámha insan drucht Llá Bealtaine, go mbeadh tú i ndhan snaomh ar bith a fhoscailt in a dhiaidh sin.
    Má thairrngeóchthá tú sugán in do dhiaidh insan drucht, súl ar eirigheann an grian go mbeadh im agus bainne do chomharsain agat ar feadh na bliadhna sin.
    Deirtear má leagtar mála ar díon an tighe oidhche Bealtaine go leagann na sidheóga an teach sin.
    Már bhíonn na sean daoine ag guidhe súl teigheann siad a codhladh oidhche Bealtaine go mbíonn na sidheóga ag fóghluim an guidhe uatha.
    Fuair na gásúir scoile, Coill Maolacháin an Béaloideas seo shuas sa mbaile.