School: An Clochar, Baile Caisleáin Bhéara (roll number 13762)

Castletownbere, Co. Cork
An tSr. M. Rosáraí

1. (continued from previous page)
    paidreacha a rádh[?] agus go mbíonn siad thuas ar fraig na dtighthe leis. Feáchann gach duine amach go mbíonn uisge glan istig acu chun deoch a thabhairt dóibh.
    Amuigh féin dtuaith deintear cuigionn i gcómhnuide an lá roimh oidhche Shamhna agus cuirtear an t-ím amach ar an gclaidhe agus is ceart an t-ím sin do choimeád i rith na bliana mar tá leigheas d'uil ghalair ann. In áiteann leis ní cuirtear an luaithreach amach an lá san in aon chor.
    Feáchann gach aoinne amach go géar go mbíonn siad istig roimh a deich a chlog chun an cuid eile de'n oidhche do thabhairt do na h-annamnacha agus go ndeireann siad an Choróinn Mhuire.
    Eibhlín Ní Dhonnchadha
    Lyre, Co. Cork