School: Carraig an Ime (roll number 4457)

Carriganimmy, Co. Cork
Seán Ó Luasa

1. (continued from previous page)
    ghlan gleigeal anois agus 'n-a Geimreadh fhuar, dhubh í gcionn leath uair a cluig. Tugtar fe ndeara gur mait an cómarta ar an mblianin: Ar an Saosúr agus ar an bhFóghmhar, gaoth an Mhárta bheith ag ardhughadh chois (?) an bhóthair agus' ghá seidheadh léí, agus mar geall air sin, dheirtar gur fhiú chúig phúint (?) an bhuiséal an ceó céádhna, d'aon feirmeoir.
    Géimhreadh ceadhac, Earrach réodhach
    Samradh riabhach agus Fóghmar grianmhar (?)
    Bh'shin í an sagas aimsire gur (?) air loc fhagháil uirthi. Bhíon an aimsir (?) fealltach chóm t-leasach san nach feidhir d' (?)aoinne bheith suas léi ach amain fear (?). San am gcéádhna, ní fulair adhmail gur mait an bhail ar an saoghal nach (?) féín atá í riarughadh. Dá mb'eadh, is an (?) laig a bheadh gach dhuine againn 'ga (?) ar an gcumha go' riunochadh sí é fheín (?) agus bha cuma leis sa dhoman cad' a dheanfhadh aoinne eile no bh'fhéídir (?) ceataige a dheanfhadh sé dho an uile