Scoil: Carraig an Ime (uimhir rolla 4457)

Carraig an Ime, Co. Chorcaí
Seán Ó Luasa

1. (ar lean ón leathanach roimhe)
    ghlan, gleigeal anois agus 'n-a Geimreadh fhuar, dhubh í gcionn leath uair a cluig. Tugtar fe ndeara gur mait an cómarta ar an mbhliain: ar an Saosúr agus ar an bhFóghmhar, gaoth an Mhárta bheith ag ardhughadh chois[?] an bhóthair agus' ghá seidheadh leí, agus mar geall air sin, dheirtar gur fhiú chúig phúint an bhuiséal an ceó céadhna, d'o'n feirmeoir.
    Geímhreadh ceadhach, Earrach réodhach
    Samradh riabhach agus Fóghmar grianmhar[?]
    Bh'shin í an sagas aimsire gur [?] air loc fhagháil uirthi. Bhíon an aimsir cómh[?] fealltach chóm t-leasach san nach feidhir d' [?] aoinne bheith suas leí ach amain fear [?]. San am gcéadhna, ní fulair adhmail gur mait an bhail ar an saoghal nach [?]fúinn féin atá í riarughadh. Dá mb'eadh, is an [?] laig a bheadh gach dhuine againn 'ga riarughadh ar an gcumha go' riunochadh sí é fhen[?] agus bha cuma leis sa dhoman cadh a dheanfhadh aoinne eile no bh'fheidir, [?] meich ceataige a dheanfhadh sé dho an uile