School: Carraig an Ime (roll number 4457)

Carriganimmy, Co. Cork
Seán Ó Luasa

é.
    Trat eigin tiomchall na bhliana 185(?) chomh fadha agus feadhamh a dheanam amach (?) n-ar airigheas, bhliain nó dho fé na(?) tairis ar aon chuma, ní mór an dheiri(?) a dheinean sé dhúinn tá sé comh fadha (?) sin ann, do thuit an dheamhan'sa mháith (?) dhe bhrúcht sneachtaidh. Bhí sé chómh tromh (?) san gurbh é ainm a tugtar ar an mbliadhan (?) gcéadhna riamh ó shin na "Bhliain an tSneachtaidh Móir," agus, dh, a comarta san (?) fheín, bhí gearra - cuidh dhaoine go raibh sprioch maith le n-an aois achu mar (?) sin í an bhliain a rugadh iadh, agus (?) nil dhabht ar dhomhan na gur fua (?) an fháílte a bhí ar fuadh na mball (?) rompa; agus ná gur suarach an chóir (?) a bhí lé cur ar cuid acu, pé'n dhoman é, (?) a dteacht cun bhaile dhoibh. Ma maireadh (?) aon cuidh achu fhós tá cisdeair an Pinsinecreachta (?) achu agus is airithe gho maireadh (?) fhó-dhuine achu, gura bhuan dhoibh! Is é a ndualgas urraimh agus onóir anois
    1. processes and phenomena