School: Carraig an Ime (roll number 4457)

Carriganimmy, Co. Cork
Seán Ó Luasa

1. (continued from previous page)
    Ní raibh an tig ró fada uaithi ach mar sin éin bhí uirtí cómhgar cruic a ghabháil agus do theip uithi(?) an tig do bhaint amach. Tráh éigin amach san oidhche do cloiseadh idtig na feada go raibh sí ar fá(?) agus dob eigin dul 'gha cuardac. Fuaradar í (?) agus ní mór an leath-lamh a bhí uirtí in aon chor. Bhí clóc a caipín urithi agus agus cas sí an clóca tiomchall uirtí go daingean agus thairrig sí (?) húda amach ar a ceann. Is amhlaidh a suidheadh (?) sí an'airde ar an sneachta agus sgaoileadh sí (?) an cáithead tháirse. Tar éís tamaill d'eirigheadh sí agus chrochadh sí dí an mhéíd a bhíodh ceanghalltha (?) den clóca agus shuidheadh sí in-ait eile ar feadh tamaill eile i gcás nach amlaid a bhí aon an(?) droch-saoghal in aon chor aicí.

Tá tobar beannuidhte anáirde ar barra Muisire Móír agus bhiothar ag tabhairt turais ann an 4adh la ficead 'de Meitheamh sa (?) t-Samhraidh, lá Fe' n'Seain, gach aon bliadhan. Na daoine a chuaidh ann an bhliadhain (?) an t-Sneacthaid Mhóir dubharadar go raibh cuid den t-sneacta ar sliastaibh (?) an cnuic rómpa an lá ceudna. Ní feadar an domhan (?)
    1. processes and phenomena