School: Bárdínse (roll number 12399)

Barr Duínse, Co. Cork
Cáit, Bean Uí Riórdáin

1. (continued from previous page)
    rothaí rith ar a mbárr táid chómh leathan san. Deir m'athair gur beag contaé i n-Éirinn go bhfeicfeá cladhthacha mar iad ann. Le línn mo shean-athar a deineadh iad uile agus deallruigheann an gcéal go raibh fir láidre san am san ann mar tá cuid des na clocha ós cuinn cúig tona meádhchaint.
    Níl ach beirt shean-saoine beó ar an mbaile seo anois. Táid araon ós cionn deich mbliadhna agus trí fichid. Diarmuid Ó Tuama agus Donnchadh Ó Cróinín is ainm dóibh. Tá an Ghaedhluinn go pras líomhtha aca mar níl eolas aca ar aon nídh eile ach í.
    Tomás Ó Muilláin, an Screathan.
    Fuaras an cúntas seo thuas ó m'athair Dómhnall Ó Mulláin atá 'na chomhnaidhe ar Screathan i bparóiste Bhaile Mhuirne i mBarúntacht Mhúsgraidhe Uí Fhloinn Thiar.
    Screathan na nGabhann, Co. Cork
    Tomás Ó Mulláin