School: Bárdínse (roll number 12399)

Barr Duínse, Co. Cork
Cáit, Bean Uí Riórdáin

1. (continued from previous page)
    Bhí rainnt daoine ag fiadhach agus bhí an sagart ann agus do thárla go raibh an fear a mhairbh an Ceannuídhe ann. Dubhairt an sagart leis "an annsan a chuiris an ceannuídhe" Do stad sé agus dubhairt sé go searbh "ní h-eadh acht annsan thíos. Bhí fhios ag an bhfear go gcrochfaí é luath nó déanach mar go raibh sgeithte aige ar féin. An oidhche sindo mhairbh sé gabhar is chuir sé í inionad an Ceannuídhe agus chaith sé an ceannuídhe i bpoll eile agus chuaidh sé abhail dho féin.
    Lár na mháireach tháinig na gárdaí is do thógadar é agus do thugadar leó é go dtí an áit go raibh an fear eile curtha. Do réabh sé an áit is ba geárr go bhfeacaigh sé adharca an ghabhair. "An raibh adharca ar bhúr gCeannuidhe" ar seiseann "Ní raibh ar siad. "An raibh eirbeall ar
    AT1600: The Fool as Murderer
    Siobhán Ní Luasa