School: Bárdínse (roll number 12399)

Barr Duínse, Co. Cork
Cáit, Bean Uí Riórdáin

1. Bhí loch mór i lár na gcnoc agus bhí oileán ar an loch agus bhí Séamas beag na chómhnuidhe ann. Thóg sé ceathrar mac ar an oileán. Bhí an mac ba lúgha aca sé troighthe ar aoirde. Níor chaith éinne aca riamh lá ar sgoil. Seán ab ainm do'n mac san. Bhí sagart óg ann agus bhíodh sé go minic ag siubhal na sléibhte féachaint a dtéigheadh na daoine go dtí an t-Aifreann lá dá raibh sé ar an ócáid sin do casadh Seán air. An rabhais ag an t-Aifreann lá dá raibh sé ar an ocáid sin do casadh Seán air. An rabhais ag an t-Aifreann Dé Domhnaig seo caithte arsan Sagart.
    Do chuadhas cuid de'n t-slíghe acht tháinig an fhearthainn orm agus do béigin dom fileadh arsa Seán. "An raghair chun faoistine istoidhche Dé Sathrainn" "Raghadh arsa Seán. Chuaidh sé ann d'innis sé dho an feagh tamaill agus do stad
    Siobhán Ní Luasa
    Screathan na nGabhann, Co. Cork