School: Sliabh Riabhach

An Sliabh Riabhach, Co. Cork
Éamonn Mac Suibhne

1. (continued from previous page)
    ciaca b'eadh nó nár bh'eadh agus níor mhaith leis dul i gcoinnibh an réidhtig. Do lean sé air le h-ainm eile ach bhí an lúbdach ró-ghlic do.
    "Naoí agus a chlann mhac - Seim, Seam agus Seipéatach" ar seisean, in aon anál amháin agus tharraig sé ceithre ribe den iarracht sin.
    Bhí Pádruig dhá dóghadh le feirg, ach chaith sé cur suas leis.
    Do leanadar ortha, ach ní raibh an lúbdach sásta fós, mar bhí an cárta ab fhearr gan imirt aige.
    "An Dá Aspol Déag" ar seisean agus sar a raibh uain ag Pádruig cur na choinnibh bhí lán a dá laidhre dá féasóig stracthte as meigeall Pádruig.
    Do léim Pádruig as a chorp. "Na Gárdaí Síothcána ar seisean agus le na linn sin do sháidh sé a dhá laidhir i bhféasóig an lubhdaig
    Siobhán Ní Mhurchadha
    An Doirín Álainn, Co. Cork