School: Sliabh Riabhach

An Sliabh Riabhach, Co. Cork
Éamonn Mac Suibhne

1. (continued from previous page)
    chun an tóraimh agus is greannmhar an rud tusa bheith id' bheathaidh agus na daoine ag teacht. Do shocruig sí an bórd agus chuir sí braithlín bán air agus dubhairt sí leis an bhfear luighe siar ar an mbórd. Dhein an fear fé mar adubhairt sí leis.
    Nuair a chuaidh an bhean eile abhaile dubhairt sí le na fear féin go raibh Seán marbh agus go gcaithfeadh sé dul go dtí an dtóramh agus fuair sí [?] agus thug sí do é. Annsan do dathaig sí a chroiceann go léir le súgh, agus dubhairt sí leis gurbh' é sin an chuma gur ceart dul go dtí an tóramh. D'imthig sé ar an gcóir sin go dtí an tóramh.
    Nuair a chuaidh sé isteach do tháinig eagla ar na daoinibh roimis mar cheapadar gurb'é an diabhal a bhí ag teacht i gcóir Sheáin. D'airig Seán á rádh acu go raibh an
    AT1406: The Merry Wives Wager
    Siobhán Ní Mhurchadha