School: Baile Mhúirne (C.)

Baile Bhuirne, Co. Cork
Eibhlín, Bean Uí Bhuachalla

1. (continued from previous page)
    a theip san air, dearfhadh sé "Tá Dómhnall a mhála bodhar." "Tá Dómhnall Ó Laoinghse bodhar" a déarfhad sé ansan, ach nuair a fuaradar amach go raibh sé ann.
    Tháinig na cómharsain tímpeall ar an áit agus dheineadar poll mór dhoimhinn síos fén dtalamh sar a chuadar siós go Dómhnall, thógadar amach Dómnall a mhála agus é leath marbh, agus is dócha nár chuaid a thuille go dtí na liosann.
    Deirtear ná bfuil aon lios ná bfuil poll fén dtalamh ag dul ó lios go lios, ach ní dheineadar aon iongnadh dos na phúill atá ó lios go lios anois is dócha gur mar dheall air thuit amach do Dhómhnall a mhála.
    Siobhán Ní Thuama
    An Cheapach Thiar, Co. Cork