School: Baile Mhúirne (C.)

Baile Bhuirne, Co. Cork
Eibhlín, Bean Uí Bhuachalla

1. (continued from previous page)
    Do bhí ana fhearg air agus do [?] a ínnsint do gach aoinne agus gach aoinne magadh fé mar do bhí sé ró scamhaite [?] an airgid.
    Níor airig sé tásg ná tuairisg ar caoire go ceann seachtmhaine do bhí sé á [?] ar fuad na h-áite go léir agus gach aoinne ag rádh go bhfeacaidh sé iad agus ná feachaidh sé iad in-aon-chor
    Aon maidin amháin do bhí sé na shuidhe[?] ar a cúig a chlog agus é á gcuardach. Bhí sé séideadh an adharc i n-aice an tig na [?] adh an feirmeóir beag agus do thosnuig cúigear istig ag cur eascainí air.
    D'airig an cúigear mach é agus do ana fhearg ortha. D'eirígheadar ar aon chuma. Bhí sé ar an dtaobh amuich de'n doras do [?] an tarna mac amach agus d'fhiarfruig sé an bhfeacaidh sé na caoire. Dubhairt sé go bhfeacaidh sé iad i gCathair Corgaighe.
    Do chried an fear é agus d'imthig sé Sráid Corgaighe féachaint an bfaghad sé an