School: Baile Mhúirne (C.)

Baile Bhuirne, Co. Cork
Eibhlín, Bean Uí Bhuachalla

1. (continued from previous page)
    I gcionn tamaill do tháinig na cómharsain isteach agus do bhíodar ag teacht isteach go tapaidh agus ba ghearr go raibh na daoine go léir tar-éis teacht isteach.
    Do chaith sé féin teacht amach sa tráthnóna ag dul go dtí Maghchromdha chun adhmaid do cheannach i gcóir an cómhartha agus do chaith sé dul go Maghchromdha mar ní raibh aon adhmaid i n-aon áit eile agus do chuaidh sé go Maghchromda agus do thug sé leis arán agus rudaí eile dé'n t-sórd san agus nuair a bhí sé ag teacht abhaile do bhuail sé le dritheár a chéile agus do bhuail sé le dritheár a chéile agus d'innis sé an sgéal go léir dó agus do chuaidh sé suas go dtí an tig i n - aonfheacht leis.
    Do bhí botairín ana-fada suas go dtí an tig mar do bhí sé anáirde an sliabh Téim Curtha Ghuaile ar aghaidh Teampall amach.
    Nuair a bhíodar ag dul suas
    Máire Ní Chárthaigh