School: Baile Mhúirne (C.)

Baile Bhuirne, Co. Cork
Eibhlín, Bean Uí Bhuachalla

1. (continued from previous page)
    indiu arsa'n fear bhí sé ag innsint bréaga agus an lá na dhiaidh sin do tháinig an fear bocht airís go dtí an doras a d'iarraidh rud éigin le n-ithe agus do fuair sé é.
    Ansan oihche amháin do chonnaic sé fear agus alán airgead aige agus do chuir sé ar an leabaidh é agus as san amach do thug sé rud éigin des na bochta.
    Gach aon lá as san amach do bhí sé flaitheamhail do gach aoinne mar do bhí sé sásta a dóthain leis féinig.
    Aon lá eile nuair a thagadh aon duine in-aon-cor go dtí an doras do tabarfad sé airgid do go dtí go raibh an airgid go léir tabhartha aige.
    Bríghid Ní Donnabháin
    An Cheapach Thiar, Co. Cork