Scoil: Baile Mhúirne (C.)

Baile Bhuirne, Co. Cork
Eibhlín, Bean Uí Bhuachalla

dtí an driosúr airís.
    Ansan do táinig dá glóine agus dá bhuidhéal suas do tháinig na corca den bhuidhéal agus do chuaidh an fhíon isteach ins na gloiní agus d'ól an bheirt fhear an fhíon ansan do tháinig an méis agus uisge air cun iad do glánadh.
    Ansan dubhairt an séana fhear go ráighidís icodlad anóis do chuadhar icodlad ach sár a chuadhar i codlad do cuaidh na bróga a bhí air an fear síos go dtí a ait féin [?]
    Do bhí leabaidh breágh ag an fear agus do codladar go sámh do bhí seomra breagh mór ag an sean fhear agus do bhí pictuirí deasa ag crocadh ar na bhfalla ach ar maidin nuair a dhúisig sé agus an sean fhear is ar thaobh an bhóthar a bhí sé.