Scoil: Baile Mhúirne (C.)

Baile Bhuirne, Co. Chorcaí
Eibhlín, Bean Uí Bhuachalla

Ar an leathanach seo

1. Do bhí fear shiar ag an Muileann uair agus bhí feirm mór aige agus bhí buachaill aimsire aige. Do bhí locht amháin ar an mbuachaill sé sin ná raghadh sé amach aon oihche ar eagla roimis na bpúcaí.
    Do bhí ortha ag duine dá chómharsain agus do tugadar do é. An oidhche na dhiaidh sin do cuaidh sé ag sgoruidheacht agus ní raibh aon eagla air roimis na bpúcaí.
    Nuair a bhí sé ag teacht abhaile do chonnaic sé púca roimis agus púca na dhiaidh agus bhí ana eagla air.
    Nuair a chuaidh sé isteach abhaile do thuit sé i bfannian agus an lá na dhiaidh san d'ínnseadh an othra dho agus bé seo an ortha a h-ínnseadh dho:-