School: Cnoc an Chuilinn, An Ráth Mhór (roll number 9871)

Caherbarnagh, Co. Cork
Nóra, Bean Uí Dhuinnín

1. (continued from previous page)
    tamaill agus do réir deallraimh bíodh ocras ar labrás go minic agus ar na cailíní beaga leis. Bé leónúghadh Dé gur tháinig na dathacha ar labhrás agus b'éigean dó thabhairt súas do aon tsaghas oibre. Thóg sé chun na leapthan agus níor mhair sé i bhfad na dhíaidh san agus núair a bhí sé churtha b'éigean do Mháire Rúadh imtheacht ar a hadhbhar fún ag soláthar d'os na gearrcailí. Ach do glúais sí amach an lá sio áirithe agus bhúail an Gleanndaimh aníos agus as san go dtí Gairean Ní Cearnaidhe agus as san go Chathair Domhnaidhe agus do bhí an dorachacht agus an oidhche ag teacht san am gchéadhna. Chuir sí súos
    Nóra Bean Sheain Uí Dhuinin
    Múinteoir