School: Béal Átha Hubhla (B.) (roll number 3997)

Ballyhooly, Co. Cork
Dáithí Ó Murchadha

1. (continued from previous page)
    dó agus d'imigheadar chun bhóthair an oidhche in a dhiaidh sin. Bhí an fear ar meisce mar d'ól sé braoinín ar eagla go gcaillfeadh ar a mhisneach, agus is minic do thuit an fuip as a laimh ach an sprid a bhí á thionnlacán tógfadh sé é suas airis agus cuireadh sé é isteach in a laimh. Nuair a sroiseadar Cill-Mór chuir a fear an corp isteach san gcarr do thóg sé é go dtí Móin Ainimne, agus do cuir sé é insan reilg sin, mar d'orduig an sprid dó.
    Nil fhíos ag aoinne insan bparóiste cad é an t-am a bhí an Cill ann, mar níl a rian de ann anois. Is doca go raibh sé ann gairidh in adhiaidh aimsir Phadraig.

Liam Ó Lombárd
    Pairc-na-mBlath