School: Furglan, Inistíomáin (roll number 11813)

Furraglaun, Co. Clare
Seán Mac Daibhid

1. (continued from previous page)
    seo - "Bail ó Dia annso isteach" "Dé bheatha arsa" bean a' toighe. "Tá cuma buadhartha ort ar maidin so" ars an stroinséar. "Cad na thaobh ná beadh agus athair mo cloinne sa leabadh tinn agus is baoghalach ná tiochfaidh sé as" arsa bean a' toige. "Cuir abhaile slis na mná boichte ar thóg an leis indé" ars an stróinséar agus d'imthigh sí as radharch. Togadh an leanbh as as an leabadh agus dubradh leis an cloch d'fághail acht ní raibh tuairisg aici uirthi. Do chuarduigheadar gach áit - síos - agus suas agus tar éis cúpla uair fuaireadar an cloch agus nách ortha a bhí an t-áthas. Ar an bpoinnte tugadh cun na h-abhann í go dtí an áit 'na rabhadar ag nighean lá roimhe sin. Tar éis tamaill dubhairt an fear a bhí tinn leo a cuid éadaig do cur in-aice na teine. D'eirigh sé nuair bhí a chuid éadaig te agus bhí an t-sláinte aige annsan chomh maith is do bhí riamh.
    Séamus O' Donoghue
    Bauntlieve, Co. Clare