School: Sliabh na Lice, Sráid na Cathrach

Slievenalicka, Co. Clare
Seán Ó Cionnfhaola

an duine tinn bás.Dá ragadh duine isteach i dthig deirtear gur ceart dó dul amach an doras céadhna a chuaigh sé isteach .
    Ní bhíonn daoine sásta bainne a thabhairt amach go mór mór lá Bealtaine gan salann a chur innte.
    Deirtear go bhfuil sé mí- ádhmharach tigh do thógail in aice le "Dún"mar go mbeadh na daoine ann ag cur isteach ar na "daoine maithe".
    Deirtear gur lá an -ádhmharaighe Dé h-Aoine chun aon obair a a thosnuighadh nó chun dul isteach i dtigh nua,agus deirtear freisin go bhfuil Dé Lúain mí-adhmharaighe
    Deirtear nach ceart uisge a bheadh ag duine ag nighe a g-cos a chaitheamh amach tar éis é bheith dorchadha ,ná í d'fhágaint istigh .
    Is mí -adhmharach siubhal faoi dréimire agus é suas i gcoinnibh an tighe.Obair a thosnauighthear
    Dé Sathairn ní chriochnuighthear raimh é .