School: Cill Chláráin, An Fhiacail

Kilclaran, Co. Clare
Ss. Ó Muineóg

Tarbh Draoidheacht.
    Tá scéal ag baint le tarbh draioideacht a cidhtear gach caogadh bhliain mór timceall na háite ar an dtugtar Pairc na cailleadh air.Is docha gur fíor e freisin mar a crutuigear an scéal seo leanas.
    Bhí fear darbh ainm Luiceál ó ag obair ar gairdín in aice na háite atá i gceist againn, cúpla bliain ó shion.Lár an t-Samhraidh a bhí ann agus bhi radharc bhreagaige ar an dutaigh mór timcheall ón áit na raibh sé ag obair.
    Pé féachaint a thug sé ar an gcnoch a bhí ar láimh clé 200 slat uaidh nó mar sin do chonnaic se an tarbh mór millteach dar leis ar barr ar barr an cnuichagus é ag invhear ar a shsthacht.D'féach sé arís agus arís eile agus gan dabht ar doman bhí an tarbh anssud agus trí eallaigh in einfeact leis.Bhí iongnadh ar mar bhi fios aige nach raibh tarbh ag an bhfear gur leis an cnoc.dfan sé tamall af feacant air agus sa deireadh dfág sé a cuid oibre agus chuaidh sé go dtí an cnoc in a raibh an tarbh ach nuair a shrois sé an áit ní raibh taisg na tuirisg an tarbh ann.Do baineadh geit as seo duit mar do chuimhnig se ar n scéal a chuala sé go minic roime sin i daobh an Tarbh Draoidheacht.
    Teresa Ní Chomhraidhe