School: Scoil Mhuire, Na Forbacha (roll number 2386)

Na Forbacha, Co. Galway
(name not given)
The Schools’ Collection, Volume 0070C, Page 12_009

The Schools’ Collection, Volume 0070C, Page 12_009

1. (continued from previous page)
    sé dhe cé mhéad abhí sé ag iarraid ar an bfhlainín agus dinis sé dho Dubhairt an fear leis an amadán nach gceannóchadh aon duine an flainín sin uaidh go raibh sé fliuch. Dubhairt sé leis é sgaradh ar an leachta cloch abhí taobh o thuagh dhó ins an ngarraidhe Sgar agus dimthigh leis ar fud an mhargaidh agus núair a tháinic sé aris bhí an flainin imtige. Dubhairt duine leis adhul agi cartadh sa leachta agus go ngeobhfhadh sé isthigh ann é. Tosuigh sé ag curtú sa leachta agus nuair abhí sé tamall istigh ins an leachta fúair sé bróg agus piosai oír istig ins an mbróig. Tug sé abaile ag a matair
    Pádhraic Ó Droighneáin
    Stiophán Ó Droighneáin