School: An Mhainistir (roll number 13130)

Bun an Churraigh, Co. Mayo
(name not given)
The Schools’ Collection, Volume 0086F, Page 06_017

The Schools’ Collection, Volume 0086F, Page 06_017

1. (continued from previous page)
    t-im í trí cuid déag. Bhí cuid amháin níos mo ná aon cuid eile. Bhí an cuid mór in onóir do ár Slánuighthóir. Bhí an aon ceann déag in ónóir do na Apásál, agus an ceann eile in onóir í éin.
    (2) Oidhche Naomh Brighidh déanann na daoine crosa. Faghann síad taighe, agus dhá píosa adhmuid. Nuair a béadh an cros déanta rachaidh duine amach go dtí an doras agus búaileann se ar an doras. Abruigheann bean an tighe a "teacht isteach", agus dubhairt sé. "Téighigidh ar mhuir gluine is fosgluigheadh muir súile is leig isteach
        1. saints
    Tomás Ó Gallachobhair