Scoil: Carron / Carthan (uimhir rolla 7573)

Carran, Co. Clare
Micheál Ó Muirthille
Bailiúchán na Scol, Imleabhar 0616B, Leathanach 11_023

Bailiúchán na Scol, Imleabhar 0616B, Leathanach 11_023

é go dtí go mbead sé fuair agus tirim .Annsan tógtar amac as an pota é .Dubhairt mo athair an rdu seo dom.
    Ciseán -Ar dtuais geibtear fód mór aagus cuirtear alán slat tímceal ar.Annsan cuirtear slata eile tré na céile trid na slata seo go dtí go mbíoood an ciseán déanta .
    Rópa :- ar dtuais geibhtear gruaig capaill agus deintear trí no ceathar sugáin de agus cuirtear isteac is amach tré na céile iad agus annsan bíod rópa maith déanta aca. Uaireannta eile deineadh de féir fada íad.Dinnis Tomas Cuinn é dom.
    Céacht:- Is as admaid a deintear na céachta fadó.Cuirtear bata mor láiodir i na seasamh ar an soc agus béim na luighe ar barr an bata sin agus an coltar saidte insan
    Caitlín Ní Conmara
    Meggagh West, Co. Clare