School: Mín an Tóiteáin

Mín an Tóiteáin, Co. Donegal
Conall Mac Cuinneagáin

1. (continued from previous page)
    chathaire, agus dubhairt le fear an toighe amharc arais agus go bhfuigheadh sé tae agus siucra. D’amharc agus fuair. Rinneadh an tae agus d’óladh é. Bhuail sé ar an chathaire arais agus d’iarr air lasog a chuir ins an cochan a bhí ag an dhoras chúl. Comh luath agus rinne léim an fear amach. Shíl fear an toighe gur taidhbhse a bhí ann agus thuit sé i laige. Dubhairt bean an toighe leis gan níos mó a innse do a fear agus go dtabharfadh sí punt do. Fuair sé an punt, chuaidh na luighe, d’éirigh ar maidin agus suid ar shiubhail na bhaile é comh sásta agus thiocfadh leis a bheith.
    AT1360B: Flight of the Woman and her Lover from the Stable
    Éamonn Ó Dómhnaill