Scoil: Caurane (C.) (uimhir rolla 13176)

An Cárán Íochtarach, Co. Mhaigh Eo
Bean Uí Fhaoláin

1. (ar lean ón leathanach roimhe)
    agus ar sise, "Is mise do mháthair anois agus nuair a rachaidh tú abhaile beidh an bhean eile imthighthe agus beidh mise ins an leabaidh agus beidh mé marbh.
    Bhí faitchíos an domhan ar an bhfear bocht nídh na iongnadh agus nuair a chuaidh sé abhaile bhí an bhean ins an leabaidh agus í marbh. Bhí brón agus briseadh croidhe ar an mac agus nuair d'innis sé an sgéal do na comhursain bhí iongnadh ortha. Ar chuma ar bith cuireadh an bhean agus deirim leat nac ndeárna an mach (cuimhne) dearmad ar an radarc iongantach a chonnaic sé san teaichaín ar thaoib an bóthair.
    Caitlín de Róiste
    Liam de Róiste